Vuonna 2024 Napapiirin Residuumin viestinnässä korostuivat jätehuollon muutokset. Lisäksi jatkettiin toimivaksi koettua yhteistyötä pohjoisten jätehuoltoyhtiöiden kanssa vaikuttajamarkkinointikampanjan merkeissä. 

Uudistuksista viestiminen 

Vuosi 2024 toi mukanaan suuria muutoksia jätehuoltoon, ja vuoden aikana Napapiirin Residuum Oy keskittyi erityisesti muutosten vaiheista viestimiseen. 19.7.2024 laajentunut biojätteen lajitteluvelvoite oli vahvasti esillä, ja siitä viestittiin monin erilaisin keinoin. 

Yhtiö käytti velvoitteesta viestimiseen sosiaalisen median mainontaa Instagramissa ja Facebookissa. Lisäksi yhtiö tuotti Lapin Kansaan natiiviartikkeleita biojätteen lajitteluvelvoitteeseen liittyen. Napapiirin Residuum Oy:n verkkosivut pidettiin ajan tasalla, ja sivuille päivitettiin ajankohtaisia uutisia velvoitteen laajenemisen eri vaiheista. Velvoite oli esillä myös paikallismedioissa sekä valtakunnallisesti. Laajentunut biojätteen lajitteluvelvoite ja erilliskeräyksen käynnistyminen herättivät runsaasti keskustelua, missä yhtiö pyrki olemaan läsnä vastailemassa kuntalaisten kysymyksiin. 

Tieto lajittelu- ja ilmoitustavoista tavoitti kuntalaiset erinomaisesti, ja valtaosa ilmoituksista vastaanotettiin velvoitteen alkuun mennessä. Viestinnässä panostettiin jakamaan myös biojätteen lajittelu- ja käsittelyvinkkejä, jotta siirtymä biojätteen lajitteluun olisi mahdollisimman sujuva. 

Keväällä 2024 aloitetusta muovituotteiden keräyksestä tiedotettiin yhtiön kaikissa kanavissa, ja kierrätysmahdollisuudesta uutisoitiin myös paikallislehdessä.  

Kohdennetut kampanjat  

Napapiirin Residuum teki viestintäyhteistyötä useiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. 

Pohjoisten jätehuoltolaitosten kanssa järjestettiin sosiaalisen median kampanja, jonka tavoitteena oli tavoittaa nuoria taloyhtiöasukkaita, ja esitellä erilaisia mahdollisuuksia lajitteluun kohderyhmälle sopivin keinoin. Kampanjaan valikoitui neljä suomalaista sosiaalisen median vaikuttajaa, ja kampanja toteutettiin Instagram Reels -videoiden muodossa. Kampanjan vaikuttajat olivat kotoisin eri puolilta Suomea, ja videot kohdennettiin pohjoisen jätehuoltoyhtiöiden alueille. Napapiirin Residuumin alueella kampanja tavoitti yli 114 000 ihmistä. 

Napapiirin Residuumin viestinnässä otettiin osaa myös erilaisiin valtakunnallisiin viestintäkampanjoihin kuten jätteen vähentämisen viikkoon ja hävikkiviikkoon jakamalla tietoa aiheista sosiaalisessa mediassa. 

Aktiivinen sosiaalisen median viestintä tavoitti ja sitoutti seuraajia 

Sosiaalisessa mediassa panostettiin säännölliseen julkaisurytmiin ja monipuoliseen sisältöön. Napapiirin Residuum Oy päivittää aktiivisesti Instagramia, Facebookia ja LinkedInia. Ajankohtaisten asioiden lisäksi sosiaalisen median kanavissa annettiin vinkkejä biojätteen lajitteluun, esiteltiin Napapiirin Residuumin työntekijöitä sekä jaettiin erilaisia kierrätysohjeita arkeen ja juhlaan. Sosiaalisen median säännöllisyys ja kehittäminen näkyivät kasvavina seuraajalukuina sekä positiivisena palautteena.